Fräsch halloumisallad

Halloumisallad
Foto: Maja Sjöberg

En fräsch sallad som både är lätt att göra och fantastiskt god att äta! Perfekt att äta till lunch för att få energi till eftermiddagspasset! Halloumi går självklart att byta ut till det du gillar, kanske kyckling eller tofu? Receptet är för 2 personer.

Ingredienser:

1 äpple

2 dl couscous

1 avokado

1 apelsin

1 paket halloumi

½ påse Ruccola

½ påse spenat

Grönkål

1 granatäpple

Pumpakärnor (efter egen mängd)

Olivolja



Dressing:

saft från 1 apelsin

saft från ½ citron

2 msk olivolja

1 msk dijonsenap

5 blad persilja (hackade)

saft från granatäpplet

1 msk balsamico 

Gör såhär: Koka couscousen efter anvisningarna och låt svalna. Stek grönkålen lätt i olivolja och lägg i en salladsskål tillsammans med ruccolan och spenaten. Skär avokado, apelsin och äpple i kuber och lägg ner i salladen. Gröp ur granatäpplet och ringla kärnorna över salladen. Häll i couscousen och pumpakärnorna och blanda runt. Blanda ingredienserna till dressingen och rör ner. Skär halloumi i skivor och stek tillsammans med honung och toppa på salladen. Ät och njut!

Skriven av: Maja Sjöberg