Emma’s kylskåpsmat

Foto: Emma Wiberg

Under årets varmaste dagar eller på semestern i solen kan det vara svårt att veta vad man skall äta eller finna aptiten. Därför vill jag dela med mig av min rätt som passar lika bra som frukost, lunch, middag eller varför inte som en charktallrik innan middagen. 

Jag kallar det för kylskåpsmat då den ofta baseras på rester från såväl frukost som middag. Öppna kyl, frys, skafferi och låt fantasin flöda nedan

Du behöver: 

Sallad 

Macadamia -och cashewnötter  

Mozzarella och keso

Nektarin   

Serrano  

Oliver

Balsamicokräm

Chiliflakes 

Salt

Peppar

Andra förslag:

Pasta, nudlar, sötpotatis

Mandlar, pinjenötter, valnötter

Fetaost, parmesan, manchego

Vindruvor, jordgubbar, äpple, melon

Prosciutto, salami, tonfisk, bönor, kött

Kronärtskocka, tomat, gurka, tomater

Citron, honung, äppelcidervinäger

Skriven av: Emma Wiberg