Emma’s godbitar

Foto: Emma Wiberg

Ingredienser:

300 g Mandelmassa 

250 g Mörk blockchoklad 

175 g Valfri torkad frukt  Förslag: aprikos, mango, dadlar, goji eller mullbär

175 g Osötad mandel

1 påse (eller 15 st) Valnötter för dekoration

2 nypor flingsalt

Gör så här:

1. Smält den mörka blockchokladen i ett vattenbad på spisen, rör om då och då. 

2. Hacka den osötade mandeln samt den torkade frukten till 0,5-1 cm stora bitar, det är gott med lite tuggmotstånd. 

3. Jobba ihop mandelmassan med den hackade mandeln och frukten. 

4. Tillsätt två nypor salt i den smälta chokladen och ta sedan bort den från spisen.

5. Rulla mandelmassan och frukten till en korv/längd och dela den sedan till ca 15 bitar. 

6. Förbered en plåt med bakplåtspapper.

7. Doppa bitarna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel och toppa sedan med en valnöt.

8. Låt svalna i kylen och voilá så har du en godbit till kaffet, dessert eller varför inte innan eller efter träningen.

Skriven av: Emma Wiberg