Emma’s godbitar
Ingredienser:
300 g Mandelmassa
250 g Mörk blockchoklad
175 g Valfri torkad frukt Förslag: aprikos, mango, dadlar, goji eller mullbär
175 g Osötad mandel
1 påse (eller 15 st) Valnötter för dekoration
2 nypor flingsalt
Gör så här:
1. Smält den mörka blockchokladen i ett vattenbad på spisen, rör om då och då.
2. Hacka den osötade mandeln samt den torkade frukten till 0,5-1 cm stora bitar, det är gott med lite tuggmotstånd.
3. Jobba ihop mandelmassan med den hackade mandeln och frukten.
4. Tillsätt två nypor salt i den smälta chokladen och ta sedan bort den från spisen.
5. Rulla mandelmassan och frukten till en korv/längd och dela den sedan till ca 15 bitar.
6. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
7. Doppa bitarna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel och toppa sedan med en valnöt.
8. Låt svalna i kylen och voilá så har du en godbit till kaffet, dessert eller varför inte innan eller efter träningen.
Skriven av: Emma Wiberg