Bananbröd
Perfekta mellanmålet för den som vill ha något sött men ändå nyttigt!
Är du en sån som aldrig lyckats tämja ditt sötsug men vill inte trycka i dig massa kakor och godis hela tiden? Då är detta de perfekta receptet för dig, ett gott och saftigt bananbröd som kan släcka de mesta sötsug, som efterrätt, mellanmål eller som snacks under promenaden!
Receptet är för 10-12 skivor banan bröd
Ingredienser:
Smör och mjöl till formen
100g rumsvarmt smör
2dl socker
4 mogna bananer
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
Valnötter att toppa med
Till servering:
Var kreativ! Bär eller jordnötssmör brukar alltid fungera bra!
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200C
2. Smörj in brödformen med smör.
3. Skala och mosa bananerna Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa först ner äggen i smör smeten och sen de mosade bananerna.
4. Blanda sedan alla torra ingredienser och rör ner de i smeten.
5. Häll ner smeten i brödformen och toppa med valnötter.
6. Grädda i ugnen i cirka 40-50 min (stoppa ner en kniv och se så den inte är kladdig när det kommer upp) ta ut och låt svalna för att sedan skära upp i mindre skivor som man kan toppa med t.ex. Jordnötssmör, sylt eller bär!
7. Servera!
Skriven av: Elise Kjellberg