Kycklinggryta med Curry
En klassisk, enkel och näringsrik måltid som passar perfekt efter ett tufft träningspass.
Finns det mat kvar går det utmärkt att ställa i kylen och äta senare. Både ekonomiskt och tidseffektivt. Receptet är för 6 personer.
Är du vegetarian? Inga problem, byt ut kycklingen mot det substitut du gillar bäst.
Ingredienser:
700 g kycklingfilé
2 röda paprikor
2 gula lökar
2 msk smör, att steka i
ca 3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
2 krm svartpeppar
Till servering:
Basmatiris eller blomkålsris.
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i bitar
2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
3. Skala och skär löken i klyftor.
4. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta.
5. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa cirka 3 minuter.
6. Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, apelsinjuice, soja och peppar. Låt bli varmt och se till att kycklingen är genomstekt.
7. Servera!
Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din kycklinggryta
Skriven av: Ebba Handfast